Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sült csirke Janó módra recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 db kb 1,5 kg-os bontott csirke
» Fokhagyma 8-10 gerezd
» Sárgarépa 1 db, kb 15 cm
» Só, bors
» 1/2 dl étolaj
» Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
» 1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
» 1 ek. mustár
» majoranna
» 3-4 db csirkemáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A csirkealkatrészeket a fűszerkeverékkel egyenletesen bekenem.
A bőrével felfelé fordítva a tepsibe rakom. A darabok alá berakom a fokhagyma gerezdeket, közé a 4 felé (1* hosszába, 1* keresztbe) vágott sárgarépát. A tetejére rakom a liba, v. kacsazsírt, és a bort is aláöntöm. Kell még kb 1 dl vizet hozzáönteni. Alufóliával szorosan befedve, a sütőbe teszem, és 200 C fokon 65-70 percig sütöm, a sütő alsó részén.
Ekkor kiveszem,, közé rakom a májat, ügyelve, hogy a szaft nagyjából ellepje azt, visszateszem a sütőnek most már a felső részébe, és 200 C fokon pirosra sütöm, kb 30 perc alatt, (amíg a levét majdnem teljesen elpárologtatja), és jó sűrű szaft lesz alatta. Közben 2-3 alkalommal meglocsolgatom a szaftjával. A sütés legvégén lemerem alóla a zsírját, és még kb 5-10 percig a sütő alsó részében hagyom picit szárítani. Krumplipürével, befőttel tálalom.
Megjegyzés / tipp:

A sütőjét mindenki maga ismeri, a hőfokok hozzávetőlegesek, légkeverésesbe még nem próbáltam, gyanítom az jobban szárít az utolsó fázisban.

JÓ ÉTVÁGYAT!
0 komment 7 ember kedveli galambjani
2012.10.08 20:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, fűszerkeverékkel egyenletesen, bőrével felfelé, tepsibe rakom, fokhagyma gerezdeket, tetejére rakom, sütőbe teszem, sütő alsó, szaft nagyjából, sütőnek most, felső részébe, levét majdnem, sütés legvégén, sütőjét mindenki, hőfokok hozzávetőlegesek, jobban szárít, utolsó fázisban, fűszerkeverékkel, hozzávetőlegesek, meglocsolgatom, elpárologtatja, légkeverésesbe, Krumplipürével, alkatrészeire, feldarabolom, egyenletesen, visszateszem, összekeverem, hozzáönteni, Alufóliával, negyedelni, sárgarépát, gerezdeket, fűszereket, kacsazsírt, alkalommal, szaftjával, majoránna, szárítani, csirkemáj, fokhagyma, csontozom, keresztbe, kg-os bontott csirke, Fokhagyma gerezd, Sárgarépa, bors, étolaj, Liba vagy kacsazsír, száraz fehér vagy vörösbor, mustár, majoranna, csirkemáj,
Képviselőfánk tejszínhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Mandulás-barackos kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Lencsesaláta
0 komment 4 ember kedveli
Mártika szelet
1 komment 3 ember kedveli
Karibi kávé
0 komment 1 ember kedveli
Wokban pirított zöldségek spagettivel
0 komment 5 ember kedveli
Csirkés húskuglóf pikáns burgonyakrokettel
0 komment 19 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Csigapörkölt
2 komment 22 ember kedveli
Kolbásszal töltött sajttekercs
0 komment 10 ember kedveli
Citromos kocka !
0 komment 14 ember kedveli
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Töltött gombafejek-kirántva-
1 komment 16 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.